200 + 100 gr vit choklad
250 gr smör
3 dl socker
1 tsk salt
2,5 dl vetemjöl
1 näve hasselnötter
2 msk lavendelblommor
2 msk rostad grovriven kokos
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och 200 gr choklad tillsammans till en blank smet. Blanda med socker, salt och rör till sist ner vetemjölet lite i taget så att inga klumpar bildas. Klä en form (djup plåt i mitt fall) med bakplåtspapper och bred ut smeten. Hacka återstående choklad och nötter, strö över hela kakan tillsammans med lavendeln, kokos och flingsalt. Tryck eventuellt ner lite i smeten. Grädda tills kakan är gyllene och frasig utanpå men ännu kladdig inuti, känn med en sticka. För mig tog det knappt 15 minuter, i receptet (med djupare och mindre form) angavs 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar