måndag 1 augusti 2011

Lammrostbiff

Sådär efter en dag på stranden känns det helt naturligt att gå hem och klämma i sig en lammrostbiff eller två, eller hur?

Ca 500 gr lammrostbiff brynes runt om och lägges i ugnsfast form för att stekas klar i ugn på 125 grader tills innertemperaturen är cirka 55 grader. En vitlök och en kvist tomater fick steka med i formen. Låt svalna lite i folie och skär sedan i tunna skivor. Till detta åt vi färskpotatis som slantats, kryddats med salt, peppar och tryffelolja och sedan ugnsstekts på hög värme typ 250 grader högt upp i ugnen för att det ska bli lite knaprigt. De sista fem minuterna slänger jag in grön sparris och till sist river jag över zesten från en citron på alltihop. Vi åt det hela med en vitlöksaioli till och det blev tokgott. Dagen efter fick den kalla rostbiffen bli matsäck på tåget till Göteborg tillsammans med majs, saltgurka och lite annat. Bästa matsäcken någonsin.

1 kommentar:

Johan sa...

Exakt, bästa matsäcken någonsin.