Surfade runt på lite olika recept och bestämde mig till sist för en långsam tillagning i ugn tillsammans med mycket rödvin. Kombinerade ett antal recept till följande succé:
500 g oxkind
2 morötter
1 gul lök
½ purjolök
3 dl rödvin
2 dl vatten
2 lagerblad
Skala och hacka upp grönsakerna. Bryn och lägg i stekgryta. Bryn köttet runt om och lägg ovanpå, slå på vätskan och in med hela kalaset i ugnen på 100 grader i cirka 6 timmar. Köttet är klart när det direkt faller av gaffeln när du försöker lyfta det ur grytan.
Sila buljongen. Smält 2 msk smör i botten av en gryta, strö över vetemjöl (ca 2 msk) och späd med buljongen lite i taget till en lagom tjock skysås. Salta och peppra.
Servera köttet tillsammans med potatispuré, skysås och hackad bladpersilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar