12 blad savoykål
500 gr köttfärs
1 äpple
1 gul lök
1 msk ljus soja
1 msk mörk sirap
3 dl grädde
2 msk kalvfond
4 potatisar
1 bit kålrot
2 morötter
2 msk smör
1 tsk tryffelolja
3 dl lingon
2 dl syltsocker (med pektin)
3 msk vatten
Förväll kålbladen i kokande vatten någon minut. Grovriv äpplet och löken och blanda med färsen, sojan och sirapen. Salta och peppra. Rulla in en klick färs i kålbladet och packa dem tätt i en ugnsform. Blanda grädden och fonden och häll i formen. Grädda i ugnen på 175 grader ca 50 minuter.
Skala, dela och koka rotfrukterna. Mosa lätt med en gaffel och blanda med smör och tryffelolja, salt och peppar.
Koka lingonen, sockret och vattnet kraftigt i 10 minuter. Slå upp på rena syltburkar.
2 kommentarer:
Jag fullkomligt älskar kåldolmar och det här ser riktigt gott ut!
Det var riktigt gott. Jag vet inte ens om jag skulle byta ut dem mot de med lammfärs.
Skicka en kommentar