Vinnaren i Kladdkakeracet 2010 där de klassiska smakerna lakrits och citron, förenas med smaken av choklad. En utsökt kombination som tar kladdkakan till nya höjder! Det är viktigt att lakritspulvret är av god kvalitet.
Ingredienser
10-12 bitar
150 g smör3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
rivet skal av 1 citron
4-6 msk lakritspulver, gärna från Chokladfabriken
10-14 citron kolor, t ex Fox
Till servering:
2-3 dl Arla Ko® vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker och blanda med smöret. Blanda övriga ingredienser utom kolorna och rör ner det i äggblandningen. Bred ut smeten i formen. Dela citronkkolan i mindre bitar och fördela dem i smeten. Jämna till ytan över kolorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 18-20 min. Lossa kakan från formen och låt den kallna.
Servera med lättvispad grädde.
2 kommentarer:
Hmm. Tydligen bör man inte laga kladdkakan dagen innan för då blir det kaka utan kladd. Dessutom är jag inte helt hundra på smakkombinationerna. Chokladsmaken kom inte alls igenom all citron och lakrits. Lakritsen var verkligen genomträngande. Kanske om man har lite mindre lakrits...
Har du pippi på lakrits Lisa?
Skicka en kommentar