söndag 27 mars 2011

Svingott vildsvin

Vi har finbesök av Johans moster Sonja denna veckan. Dags med andra ord att laga till något på vildsvinskarrén som har legat i frysen och väntat på inspiration. Efterlyste bra karrérecept på Facebook men valde trots allt inget av tipsen jag fick - istället provade jag denna variant från bloggen Min brors kokbok. Det blev riktigt gott.

500 g vildsvinskarré
1 pkt bacon
1 burk hackade svarta oliver
1 msk äppelcidervinäger
salt, peppar, timjan, vitlök, chili
2 dl grädde
3 nävar färsk spenat

Skär karrén i skivor och linda in i bacon, fäst med tandpetare. Krydda med salt, peppar och timjan och stek tills baconet fått lite yta. Slå över vinägern. Pressa i vitlök, häll i oliverna och till sist grädden. Låt puttra en stund tills köttet är klart. Rör ner spenaten och låt precis mjukna lite. Vi åt med ugnsbakad potatis och morötter.

Inga kommentarer: