söndag 15 januari 2012

Ingefärsbrässerad brysselkål



Har efter en tids uppehåll (pga ångest över att inte hinna äta upp allt innan det ruttnar - det har varit en intensiv höst/vinter men nu är matlagningsnerven igång igen!) börjar prempa på grönsaker igen. Brysselkål är annars ingen grönsak vi köper hem, Johan i princip ogillar och jag känner mig likgiltig inför den. Detta receptet var dock mycket gott, Lisa Förare Winblad är upphovsmakaren som lyckats få bort en del av beskan som jag tror är anledningen till att vi undviker brysselkålen.

Brysselkål, ansad och halverad
1 schalottenlök, skivad
1 msk riven ingefära
1 msk smör
1,5 dl buljong
salt, peppar

Hacka upp och fräs lök, kål och ingefära en stund i smöret. Slå på buljongen och låt puttra under lock i knappt 10 minuter eller tills kålen har lagom tuggmotstånd.

Inga kommentarer: