lördag 8 februari 2014

Fisksoppa

Det här är ett recept jag hittat på recept.nu. Jag gör succé med den! Love brukar göra aioli till. Créme fraîchen på slutet brukar jag strunta i, faktiskt. Glöm inte gott bröd!

400 gram torskrygg
300 gram laxfile
400 gram räkor med skal
En halv purjo
En gul lök
1,5 tsk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
1 st vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2,5 dl vitt vin
1,5 st fiskbuljongtärning
1 dl créme fraiche
2 dl vatten
1 paket saffran



  1. Blanda ihop såsen och ställ i kylen. Smält smör i en gryta och fräs löken i det. Lägg i pressad vitlök, kryddor och fräs ihop. 
  2. Häll på vin, vatten, fiskbuljong och koka samman. Häll i grädde, crème fraiche och saffran, koka 15 minuter.
  3. Så långt kan man göra klart. Precis innan serveringen lägg i den tärnade fisken och sjud i 6-7 minuter. 
  4. Lägg upp i tallrik och garnera med rikligt med räkor och färsk timjan.
  5. Servera såsen och eventuellt ett gott bröd.






1 kommentar:

Cecilia sa...

En comeback på bloggen? Hurra!!!!!!