tisdag 17 april 2012

Söndagspizzan och förnekelsen




Med en tung arbetsvecka ohyggligt nära förestående lagade vi den här pizzan, från ett recept i en Elle a la carte som min lillebror haft vänligheten att köpa till mig i påskpresent. Till drack vi ett mousserande rött som finns i Systembolagets tillfälliga sortiment och som jag fått lite pippi på.

Degen blir lite oljig och knaprig och väldigt god. Ursprungligen är det bara grönsaker och dessutom flagad mandel i receptet, samt ingen ost. (yay!)

Deg:
2 dl olivolja
2 dl öl
vetemjöl
salt

Häll olja och öl i en bunke. Strö över mjöl och arbeta degen tills den är slät och släpper från fingrarna. Låt stå i kylen ~1 timme.

Fyllningen bestod av en hackad gul lök, 1 tärnad röd paprika, skivad svamp, en handfull körsbärstomater, ett par matskedar kapris, en handfull skivade svarta oliver och några skivor strimlad parmaskinka. Alla ingredienser lades i en skål och dressades med olja, salt och peppar.

Självklart gräddades hela kalaset på baksten, jodå (vi börjar få in tekniken för överföring till och från spade och sten, men det är knixigt - man behöver fem händer), i 190 grader i ca 35 minuter.

Inga kommentarer: