måndag 20 juni 2011

Lax i smörad dill- & hummerbuljong

Just "smörad buljong" blev en fix idé hos mig för ett par dagar sedan. Gick omkring och drömde om nån sorts buljong kokad på krondill som jag hittade på för hundra år sedan som blev så vansinnigt god och försökte återskapa något liknande trots den sorgliga bristen på krondill (jag längtar!).

10 kvistar dill
1 schalottenlök
1 tärnad morot
3 dl vatten
1 msk hummerfond
25 gr smör
salt, peppar

Dela dillkvistarna i vippor och stjälkar, lägg vipporna åt sidan och hacka upp stjälkarna grovt. Hacka lök och morot och fräs lätt i smöret tillsammans med stjälkarna. Häll på vatten och fond och låt sjuda svagt under tiden du kokar färskpotatis. Smaka av och salta/peppra vid behov. Lägg potatis och varmrökt lax i en djuptallrik, hacka upp återstående dill och lägg i och slå till sist buljongen över alltihop.

2 kommentarer:

Love sa...

Skoja om detta verkar Lisavänligt!!

Love sa...

Det är alltså jag. Lisa.