Eftersom jag har pippi på lammfärs och hade typ alla ingredienser hemma passade detta receptet från Systembolaget mig perfekt:1 gul lök
250 g blandad svamp, t ex champinjoner och shiitake
1 msk smör
1 msk olivolja
400 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
2 krm riven muskot
1 tsk oregano, torkad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rött vin
1 burk hela tomater
1 msk tomatpuré
ev vatten
250 g blandad svamp, t ex champinjoner och shiitake
1 msk smör
1 msk olivolja
400 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
2 krm riven muskot
1 tsk oregano, torkad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rött vin
1 burk hela tomater
1 msk tomatpuré
ev vatten
Hacka löken och fräs i smör + olja i botten av en djup stekpanna. Lägg i färs och vitlök, oregano, muskot, salt och peppar och stekt tills färsen är genomstekt. Slå på vinet och låt koka bort helt. Sänk värmen och häll i tomaterna + tomatpuré. Låt puttra på svag värme i 20 minuter. Smaka av med mer kryddor om det behövs och ät med gnocchi och ev. riven parmesan.
Ser gott ut! Vad gör man med svampen och ska den vara färsk eller torkad?
SvaraRadera