En Lisa för magen

lördag 8 februari 2014

Fisksoppa

›
Det här är ett recept jag hittat på recept.nu. Jag gör succé med den! Love brukar göra aioli till. Créme fraîchen på slutet brukar jag strun...
1 kommentar:
måndag 8 juli 2013

I don't want no cake for my birthday, I want my cake errrr day..

›
I fredags firade jag min födelsedag på Oaxens nya restaurang på Djurgården och åt middag i deras bistrodel kallad Slip. Inför vårt besök had...

Att stilla en craving

›
Herre vad sugen jag har varit på vietnamesisk dressing med fisksås på sistone, men har inte hittat någon restaurang för att stilla mitt begä...
onsdag 27 mars 2013

Majssoppa och quesadillas

›
Älskar majs, älskar quesadillas. Skulle bjuda ett par fina donnor på middag och bestämde mig för att laga majssoppa och quesadillas, snabb...
söndag 17 mars 2013

Grönt är skönt

›
Har länge tänkt laga något med grönkål, gjorde slag i saken och lagade en soppa efter en lång promenad på isen utanför Hägersten. Alltså på ...
söndag 9 december 2012

Aubergine, pasta, parmesan, Paolo Roberto

›
Det här ser inte mycket ut för världen, men var väldigt gott. Josefin har länge snackat om parmesanpanerad aubergine och idag när vi äntlige...
tisdag 27 november 2012

Dubbelsoppa

›
Den senaste tiden har jag lyckats laga två förrättssoppor som helt har överglänst huvudrätten. Båda sopporna har dessutom varit betydigt min...
måndag 14 maj 2012

Fajita fiesta

›
500 gr strimlad fläskkarré 1 msk rökt paprikapulver 1 msk chilipulver 1 msk spiskummin salt, peppar Fräs fläskkarrén och krydda eft...

Lax med dillpesto

›
1 stort fång dill 1 dl riven västerbottenost ½ dl hackad mandel skal från 1 citron 2 msk citronsaft salt, peppar  Mixa slätt. Späd ...

Far, jag kan inte få upp...

›
Alltså, en vinflaska med felgängad kork? Helt omöjligt att få upp. Tur man har hammare och spik.
tisdag 17 april 2012

Söndagspizzan och förnekelsen

›
Med en tung arbetsvecka ohyggligt nära förestående lagade vi den här pizzan, från ett recept i en Elle a la carte som min lillebror haft vän...

Ensam hemma

›
Någon gång ibland har jag en kväll, helg eller ett par dagar för mig själv. Ensam hemma en fredagskväll. En blodig entrecote med svampstuvni...
fredag 17 februari 2012

Gratäng på svartrot och kronärtskocka

›
Den här gratängen kommer från ett recept av Lotta Lundgren och är mycket god. Just denna på bilden var bara ok, för jag saltade inte ordent...

Ännu en pytt - nu med senap!

›
Rätt nöjd med den här egenpåhittade pytten. Tärna eller strimla stekfläsk fint och stek knaprigt. Lägg åt sidan. Tärna lök, morot, potatis o...

Laxsallad

›
Hittade en rapsolja smaksatt med krondill härom veckan, ack den lyckan! Jag älskar krondill och brukar vilja dricka upp kräftlagen i mugg nä...

10 år

›
Nu har Johan och jag varit ihop i tio år. Helt bananas, jag tror fortfarande att jag var femton för tio år sedan. Och snygg är han fortfaran...
1 kommentar:
söndag 15 januari 2012

Ståltermos!

›
Om någon undrar så har vi korat varmkorv i termos till den bästa vinterpicknicken of all times. Med ett lagerblad eller två i spadet blir de...

Mimosa-ägg

›
Har tänkt ett tag på "deviled eggs". Vet inte riktigt varför. Jag tycker egentligen inte att det låter särskilt gott. Det var rätt...

Ingefärsbrässerad brysselkål

›
Har efter en tids uppehåll (pga ångest över att inte hinna äta upp allt innan det ruttnar - det har varit en intensiv höst/vinter men nu är ...

Karamelltårta

›
Enligt beställning: Marängbottnar, chokladmousse, vispgrädde med vaniljpulver och "karameller". Sött som attan. Precis som 4-åring...

Sallad med sambalmarinerad fläskfilé

›
1 fläskfilé, skuren i skivor 1 msk sambal oelek 1 msk ljus soja Lägg i en plastpåse och marinera minst en halvtimme i kylskåp. Sallad: 1 mor...

Slemma!

›
Lea har bestämt att det heter så. SEMLA! säger jag. Nä. Du är dum. säger Lea. Bäst blir den i mitt tycke när man lägger mandelmassan i fryse...
lördag 7 januari 2012

Snabblagad laxtikka med gurkyoughurt

›
Här kommer min favorit, ur DN. Receptet är för två personer. 2 nanbröd (köp för 3:- styck på orientaliska restaurangen korsningen Sofielunds...
måndag 2 januari 2012

Nyårsknytis med blomkålspaj

›
Nyåret firades hos Kristina med knytkalas. Jag fann mig själv med ett kylskåp fullt med olika sorters ostar och googlade frenetiskt på recep...
onsdag 21 december 2011

Hjortronsylt

›
Första gången jag smakade Johans mammas hjortronsylt (första gången jag smakade hjortronsylt alls) tyckte jag att det smakade lite häst-akti...
1 kommentar:

Pastej på dej!

›
En av alla mina chefer gav mig det här receptet på kycklingleverpastej/paté. Receptet kommer ur någon gammal typ Hemmets journal eller likna...
2 kommentarer:
lördag 17 december 2011

Tour de France

›
I höstas var Lasse och jag på matlagningskurs på Restaurangakademien i Stockholm, en utomordentligt fin födelsedagspresent när vi fyllde tre...
2 kommentarer:

Tomatmarmelad

›
1 kilo plommontomater på kvist 1,5 dl syltsocker 1 pkt saffran 1 tsk svartpeppar ½ tsk malen vaniljstång skalet från 1 citron ½ dl vatten Ha...

Julsnapsen!

›
Var lite sent ute med att komma på att jag skulle krydda julsnaps, MEN - så läste jag ett gammalt Cajsa Warg-tips där man kokar flaskan i en...

Ge mej mera fiskpudding!

›
I min senaste Gourmet fanns ett julmatsreportage från Lotta Lundgren (joy!) där denna fiskpudding med citron och saffran fanns med. Makalöst...

Corned beef pie

›
Efter att ha läst en novell om en liknande paj i en Remedy quarterly hade jag svårt att tänka på något annat ganska länge. Efter att ha surf...

Peanut butter cup

›
I en av systrarna Eisenmans kokböcker finns detta recept på jordnötsgodis. Det blir väldigt sött och kladdigt (men gott) och jag hade inte t...

Sallad Nicoise med rökt sik

›
Jag älskar rökt sik sedan barnsben, men det är inte det lättaste att få tag på här nere i Skåne. Efter en tur till Vättern och fiskrökeriet ...
fredag 4 november 2011

Macarons!

›
När jag var i Köpenhamn i början på september så ramlade jag över de särklass bästa macaronsen som jag någonsin ätit. Basilikamacarons med (...
1 kommentar:
torsdag 15 september 2011

Köttåmos

›
Här behövs knappast något recept. Klappade färsbiffar stekes med en skvätt grädde i på slutet. Ett halvkilo jordärtskockor och ett halvt huv...
tisdag 13 september 2011

Kyckligbullegrejen

›
Strimlad ycklingfilé, basilika, soltorkade tomater, peppar, kanske lite tomatpuré, kanske vatten och havregryn eller annan stärkelse att hål...

Gratäng!

›
Jag fick ett presentkort på köksprylar av mina kollegor i födelsedagspresent som bland annat resulterade i en blank och fin mandolin. Begäre...
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.