.jpg)
- 175 g smör
- 2 dl socker
- 100 g mandelmassa
- 1/2 msk finrivet citronskal
- 1 tsk finhackad rosmarin
- 1 näve färska havtorn
- 2 ägg
- 1 1/2 dl mjölk
- 3 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
Kyl mandelmassan en stund och riv den sedan grovt. Vispa ägg och smör ordentligt pösigt. Vänd ner mandelmassa, citronskal och rosmarin. Rör i äggen ett i taget. Sikta över mjölet och bakpulvret och vänd till sist ner mjölken. Häll smeten i smord och bröad form och grädda i ugn på 150 grader i ca 50 minuter. Ät som den är eller tillsammans med fruktkompott eller grädde.
Vilken skönhet! Havtornen, vänder du ner dem tillsammans med mandelmassan och co?
SvaraRaderaEller hur! Lea fick välja kakform på Åhléns. Bären slängde jag i sist, de är så mjuka och jag ville inte att de skulle mosas för mycket i blandandet.
SvaraRaderaEtt mycket bra val. Och en mycket god nyhet att man hittar så snygga formar på Åhléns - och inte måste ha ärvt de av en farmor - jag blev jättesugen på att baka.
SvaraRadera