Mjölkchokladkaka med pinjenötterDet här receptet (och bilden) har jag knyckt från bloggen I mitt franska kök som jag har tipsat om innan. Har bakat kakan en gång och den gjorde succé! Kanske något för sista dagen?
150 g smält smör
150 g smält mjölkchoklad (smält förslagsvis smör och choklad tillsammans i en skål i mikron)
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl (90 g) vetemjöl
1 dl rostade pinjenötter (rosta i en torr stekpanna på spisen)
Blanda ihop alla ingredienser, och häll dem i en smord 1 1/2 liters form.
Grädda i 200 graders ugn i ca 20 minuter.
Jag serverade med grädde eller glass, minns inte riktigt. Skulle förmodligen vara riktigt gott med färska bär till. Jag tror även att det skulle funka med 50/50 av mörk och ljus choklad, tyckte att den blev i sötaste laget. Rita gick dock loss och fick till och med en bit med sig hem, hon är svag för kaffebröd.
Åh! Minus nötterna vill jag äta det här. Jag bakade förresten en mjölkchokladkaka med rom i i somras, den var otäckt god. Och söt.
SvaraRadera